02 986 75 11 | 0897 928 228; 0886 820 907 | ул. Христо Белчев № 21, ет. 4, стая 412

Писмен превод и легализация в София

 

 

Писменият превод представлява възлагането на даден текст на хартиен или електронен носител, който трябва да бъде преведен от един на друг език и се предава в готов вид по един от двата начина. Писменият превод може да бъде официален (легален) – когато става въпрос за превеждане на официални документи и се налага удостоверяването му с подпис на заклет преводач и скрепяване с печата на фирмата или неофициален писмен превод, който не налага подобно удостоверяване. Писменият превод е основна част от нашата дейност и отдавна сме с утвърдени позиции на пазара. Агенцията ни за превод и легализация Рея извършваме както художествен, така и нехудожествен превод. Последният е доста популярен сред напите клиенти. Нехудожествения превод включва документи от различни области: право, техника, медицина, наука и др. Съобразно спецификата на материала го насочваме към преводач със съответния опит в областта. По този начин клиентът получава качествено изпълнена услуга. Наши клиенти са правни и консултантски кантори, предприятия, търговски представителства, фармацевтични компании, спортни клубове, частни лица – ученици, студенти, лекари и други. Оказваме съдействие на много клиенти в тяхното образователно или професионално развитие.

Видове езици, от / на които извършваме преводи:

Разделяме езиците на следните групи:

 • Езици от І група - английски, немски, френски, италиански, испански, руски
 • Езици от ІІ група - португалски, румънски, гръцки, сръбски, хърватски, македонски, словашки, чешки, полски, украински, турски
 • Езици от ІІІ група - нидерландски, шведски, норвежки, датски, фински, унгарски, словенски, арменски, грузински, албански, арабски, фарси, иврит

Писмените преводи се предоставят на хартиен носител като официален превод на бланка с подпис на преводача и заверка на фирмата или по електронен път. Ако няма особени изисквания от клиента, писмените преводи се странират по начина, по който са в оригиналния документ. Компютърната обработка на материалите се извършва с програмите на Microsoft Office.
Предлагаме консекутивни (с придружаване) и симултанни преводи по договаряне.

Сроковe за извършване на преводи

В зависимост от времето за изпълнение на поръчките работим със следните срокове:

 • Обикновена поръчка: 3-5 работни дни /до 5 стандартни страници на ден/
 • Бърза поръчка: 24 часа, т.е. от днес за утре
 • Експресна поръчка: в рамките на работния ден

Официален (легален) или легализиран превод

Официален (легален) е преводът, извършен от преводач, одобрен от МВнР върху бланка на преводаческата агенция, който носи нейния печат и подписа на лицето, извършило превода. Преводът се прикрепва със свързващ печат на агенцията за документа и по този начин се удостоверява, че преводът съответства на оригиналния текст. Легализиран е преводът, който освен че отговаря на горните изисквания, е заверен от дирекция “Консулски отношения ” към МВнР на Република България. В повечето случаи, за да бъде легализиран преводът, е необходимо да бъде легализиран и документът, който е преведен.

Специални оферти

Отстъпка от цената - предмет на допълнително и индивидуално договаряне, в зависимост от сложността на превода и сроковете за изпълнението им във всеки конкретен случай за:

 • корпоративни клиенти
 • обем над 100 страници
 • медицински служители
 • служители на Военномедицинска академия
 • ученици, кандидат-студенти за чужбина

За нас

Ние предлагаме и легализация на български и чужди документи във всички български институции, както и в дипломатическите представителства на чужди държави у нас.

Разполагаме с висококвалифицирани преводачи и редактори, специализирани с минимум 5-годишен стаж в следните области: икономика и финанси, право, техника, строителство, медицина, оръжейно производство, художествена литература и др.

Reya в Twitter

Контакти

Е-мейл: reya.translation@gmail.com;
Телефон: 02 986 75 11
Мобилни Т: 0897 928 228; 0886 820 907

Информация: reya-translation.com

Бюлетин

Бъдете в крак сновостите в сферата на преводите. Нови езици, тенденци и много други.
bluebrowncustomgreenorangepinkredturquoiseyellow